4 τρόποι για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο διαδίκτυο

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας της Boston Consulting Group (BCG) με τίτλο «Πλοήγηση στα Νέα Δεδομένα των Καταναλωτών». Εκτός των άλλων ευκαιριών που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, γίνεται λόγος για την έξυπνη αξιοποίηση του διαδικτύου, των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να προκύψει για τις επιχειρήσεις που θα τα εκμεταλλευτούν. Φυσικά, είναι πολλοί οι παράγοντες της διαδικτυακής επιτυχίας. Ένας καλός internet marketer, ένας καλός developer, καλές εφαρμογές, καλοί φίλοι κ.α. όλα έχουν τεθεί σε λειτουργία. Γιατί όμως να έρθουν οι επισκέπτες και να γίνουν στη συνέχεια πελάτες;

Ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας (και) στο διαδίκτυο είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης.


Σήμερα δεν μπορεί να επιβιώσει μια επιχείρηση, αν οι πελάτες της δεν την εμπιστεύονται. Η επιτυχία στο διαδίκτυο, σημαίνει πωλήσεις. Αν δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, δεν θα αγοράσουν από σας, και στο τέλος απλά θα αποτύχετε.

Ορίστε τέσσερις τρόποι με τους οποίους η επιχείρησή σας μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη online:

1. Κάντε το site σας απλό και προσιτό

Όσο πιο εύκολο είναι να περιηγηθεί κάποιος στο site σας και όσο πιο πλήρεις οι πληροφορίες που παρέχετε, τόσο περισσότεροι οι επισκέπτες θα δείχνουν εμπιστοσύνη στο brand σας. Άσκοπα και περίπλοκα σχεδιαστικά στοιχεία καθώς και ένα κακό μενού μπορεί εύκολα να μπερδέψει και να εκνευρίσει τους επισκέπτες σας.

Μπορεί ακόμη να γίνουν καχύποπτοι ως προς τι προσπαθείτε να πείτε σχετικά με την εταιρεία σας, ή ακόμα και να αμφιβάλλουν για τις διαδικασίες:

- «Τί γίνετε εδώ μέσα;» -  «Τζάμπα χάνω τον χρόνο μου!»

και … κλικ… φεύγουν.

Αναρωτηθείτε: «πόσους πελάτες έχω κερδίσει online;»

2. Προβάλετε μαρτυρίες και συστάσεις

Οι μαρτυρίες τρίτων (συνήθως πελατών) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η επιχείρησή σας είναι σχετικά άγνωστη ή εάν το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρετε είναι εφάπαξ (όπως η αγορά ενός συστήματος θέρμανσης).

Αναρωτηθείτε: «πια είναι η αξία που ο επισκέπτης μου πιστεύει πως του παρέχω;»

Μην ξεχνάτε την σημασία της αξίας και καθώς η οικονομική κρίση που βιώνουμε απαιτεί τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης τιμής – αξίας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας

3. Προσθέστε ένα φιλικό πρόσωπο

Μην φοβάστε να δώσετε προσωπικότητα στην επιχείρησή σας. Οι άνθρωποι αγοράζουν από ανθρώπους, οπότε γιατί να μην έχετε φωτογραφίες της ομάδας σας στην ιστοσελίδα σας; Στο κάτω-κάτω, όλοι είμαστε λίγο αδιάκριτοι και αισθανόμαστε πιο σίγουροι όταν μπορούμε να δούμε τους πραγματικούς ανθρώπους πίσω από κάθε brand.

Οι άνθρωποι συναναστρέφονται περισσότερο με ανθρώπους που τους αρέσουν και τους εμπιστεύονται.

4. Αναπτύξτε δεσμούς με το ακροατήριό σας

Τα social media έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και όλο και περισσότερο οι άνθρωποι θέλουμε να εμπλακούμε online με τις επιχειρήσεις από τις οποίες αγοράζουμε.

Κάντε αυτή την εμπλοκή εύκολη για τους πελάτες σας, τόσο στην ιστοσελίδα σας, όσο και στα social media. Εάν μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί σας, είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν αυτά που λέτε. Κρατήστε επαφή μαζί τους και αναπτύξτε marketing μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Αναρωτηθείτε: «πόσο εύκολο είναι να αλληλεπιδράσουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο με την επιχείρησή μου;»

Αυτοί είναι μόνο τέσσερις τρόποι. Εσύ έχεις σκεφτεί κάποιον επιπλέον τρόπο που δεν έχω συμπεριλάβει;

Άφησε το σχόλιό σου!

image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου